Integreren Natuurinclusief

Hoe integreren we Natuurinclusief binnen de dagelijkse werkzaamheden? Natuur verleent diensten of levert grondstoffen aan zowel de mens als aan bedrijven. Deze diensten worden ook wel ecosysteemdiensten genoemd. Zo levert natuur ons veel producten als hout, drinkwater en schone lucht. Daarnaast dienen stadsparken als ontspanning voor de mens.


Dave Tork   |   20 oktober 2015

Om Natuurinclusief te kunnen bouwen is het van belang dat de Triple P (People, Planet & Prosperity) meegenomen wordt tijdens de ontwikkeling. Met behulp van deze methode worden niet alleen de eisen van een opdrachtgever meegenomen, maar wordt ook de eindgebruiker betrokken in het proces. De eindgebruiker is bepalend voor het accepteren en onderhouden van de natuurinclusieve buitenruimte. In samenwerking met de onderhoudsbeheerders worden de gebieden natuurvriendelijk beheerd, dit zorgt voor vergroting van de biodiversiteit.

Balans

Wanneer deze partijen door de ontwikkelaar betrokken worden in de ontwerpfase levert dit vele voordelen op in de tijd die met de ontwikkeling gemoeid is. Zo wordt de kans op bezwaren van (toekomstige) bewoners lager doordat deze al betrokken zijn in het ontwerpproces, De verkoop van de woningen kan versneld plaatsvinden omdat tijdens een ontwerp de potentiŽle kopers al aan tafel zitten. Voor een optimaal resultaat dienen de doelstellingen, die door de initiatiefnemers gesteld zijn, in een juiste balans te zijn. Het gevolg hiervan is dat het maken van bepaalde keuzes invloed heeft op het ideaal. Door de juiste balans in de combinatie van de doelstellingen wordt 'Natuurinclusief' gebouwd, ofwel 6B Wonen.Wanneer deze partijen door de ontwikkelaar betrokken worden in de ontwerpfase levert dit vele voordelen op in de tijd die met de ontwikkeling gemoeid is. Zo wordt de kans op bezwaren van (toekomstige) bewoners lager doordat deze al betrokken zijn in het ontwerpproces, De verkoop van de woningen kan versneld plaatsvinden omdat tijdens een ontwerp de potentiŽle kopers al aan tafel zitten. Voor een optimaal resultaat dienen de doelstellingen, die door de initiatiefnemers gesteld zijn, in een juiste balans te zijn. Het gevolg hiervan is dat het maken van bepaalde keuzes invloed heeft op het ideaal. Door de juiste balans in de combinatie van de doelstellingen wordt ĎNatuurinclusiefí gebouwd, ofwel 6B Wonen.

Natuurinclusief Natuurinclusief
-